Mijn ervaring met de ontdekkingsreis


Mijn zoon was van kleins af aan al een gevoelig mannetje. Een mooie eigenschap, maar soms moeilijk en lastig. Vooral voor zichzelf. Hij was altijd erg bezig met het verdriet en gevoel van andere kinderen. Hij wilde ze graag helpen en het naar hun “zin” maken, maar vergat daarbij zichzelf.

Vanaf zijn vierde levensjaar was hij erg snel verdrietig en zat hij echt in de “put “. Dat doet je als moeder zijnde heel veel. Iedere ochtend verdrietig, gespannen, buikpijn enz. Je wilt je kind zo graag helpen en volmaakt gelukkig zien! Geen dikke tranen en een blik van …HELP ME NU!

Echt van alles geprobeerd, reguliere wegen leidde tot niets, homeopathie daar knapte hij al heel erg van op, maar op een gegeven moment kwamen we daar ook niet verder mee.... Mijn zoon, nu inmiddels tien jaar oud, klaagde nog steeds iedere dag over buikpijn. Een gevoel van misselijkheid en heel verdrietige momenten. Ik maakte me zorgen. Ik dacht straks komt hij in de pubertijd en dan?

Tot er op een dag een flyer door de brievenbus viel. Zo zijn wij bij Sandra terecht gekomen.

De eerste “ontdekkingsreis” was spannend, wat kun je verwachten...? Hij voelde zich direct op zijn gemak bij Sandra. Dat vond ik al een heel goed teken en liet hem met een gerust hart bij haar. Een klein uurtje later kwam hij de kamer binnen en het eerste wat hij zei was: “Mama ik voel me helemaal blij!” Ik wist niet wat ik hoorde en mijn onzekere, overgevoelige zoon, had een twinkeling in zijn ogen, die ik heel lang niet had gezien!! Hij was echt blij en opgelucht, vertelde hij.

Samen gingen we naar huis. Wat voelde dit goed, voor ons allebei!

De volgende ochtend, hetzelfde ritueel als altijd, maar het zinnetje:”Mama ik heb zo`n buikpijn” bleef achterwege. Voor het eerst na al die jaren ging mijn zoon blij en opgewekt naar school! En dat is zo gebleven. Hij is nog een paar keer op ”ontdekkingsreis” gegaan en gaf op een gegeven moment uit zichzelf aan: “Nu kan ik het wel zelf!” en dat was ook zo.

Hij weet nu, als hij zich niet helemaal “happy” voelt, wat hij daar zelf aan kan doen.

Ik kan als moeder zijnde maar één ding zeggen:”Voel je ,dat je kind niet helemaal lekker in zijn/haar vel zit en weet je niet wat je er aan moet doen? Geef je kind dan de kans om dit zelf te “ontdekken” via deze weg, Want wat is er mooier dan je kind ZELF te laten ontdekken:” Wie ben ik? Wat voel ik? en ik ben de moeite waard! Daar doe je het toch allemaal voor!!

Lieve Sandra bedankt! Je hebt ons geweldig geholpen!

X
Share |

Welkom bij Rosenhartenziel

Praktijk voor Journey therapie en bewust leven.

Voor een lichaam en geest in balans.


Ooit wel eens gedacht:

  • Als ik die studie heb afgerond, dan ben ik gelukkig…
  • Als ik een relatie heb, dan ben ik gelukkig…
  • Als ik een kind heb, dan ben ik gelukkig…
  • Als ik die baan heb, dan ben ik gelukkig…

"Geluk zit in je zelf, jij bent geluk, liefde , licht en al het moois wat je maar kunt bedenken."


Kom jouw geluk en liefde ervaren…
Zit het even niet mee in jouw leven of ben je gewoon nieuwsgierig?
Je bent van harte welkom!